SZTE Info

Sajtóközlemény

A 2015. február 26-án megjelent "Meghalt a H1N1-es beteg" című sajtóhírre reagálva a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja megerősíti: 2015. február 22-én elhunyt egy középkorú férfi, aki súlyos alapbetegségei mellett H1N1 vírussal is fertőződött.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

További részletek: az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sajtóközleményébenÜdvözlettel:

Újszászi Ilona
SZTE Rektori Hivatal
SZTE szóvivő
mobil: +36 70 333 86 54
e-mail: szovivo@rekti.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.