Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Az SZTE a Középiskolások Hetén – a fény jegyében

Sajtómeghívó - Az SZTE a Középiskolások Hetén – a fény jegyében

2015. március 09.
2 perc

A Középiskolások Hetének (Kö7) ad otthont 2015. március 9-13. között a szegedi IH Rendezvényközpont. A Kö7 rendezvény-sorozatba a Szegedi Tudományegyetem 2015. március 12-én (csütörtökön) délután különleges programkínálattal kapcsolódik be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Középiskolások Hete rendezvény-sorozatra az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont szervezésében 2015. március 9-13. között délutánonként várják a diákokat a szegedi IH rendezvényközpontba.

A Fény nemzetközi évében, 2015-ben a fény áll a Kö7 rendezvény-sorozat középpontjában. Részletek a Kö7 honlapján.


A Szegedi Tudományegyetem több bemutatóval is jelentkezik a Kö7 programkínálatában. Március 12-én, csütörtökön 15 órától – Európa napján – Szabó Gábor fizikus, akadémikus, az SZTE rektora tart előadást az ELI-ről, azaz a „szuperlézerről” az IH Boncz Géza termében. Ugyanitt 16-17 óra között az SZTE Média Centrum által fölkért előadó fotóelemzésként „nagyító alá” teszi a középiskolások oda hozott fényképfelvételeit. E napon 15-18 óra között az SZTE Fizikus Tanszékcsoport Optika Tanszék előadásokkal és kísérletekkel is várja az érdeklődőket a Tisza teremben.


Tudós bloggerekkel, a tudománynépszerűsítés „nagyágyúival” találkozhatnak, készíthetnek csoportos interjút a diákújságírók az IH Maros termében 2015. március 12-én. Az SZTE Média Centrum felkérésére Boldogkői Zsolt professzor (SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet), az Index.hu Tudomány rovatának népszerű a szerzője 16:30 és 17:30 között válaszol például arra a kérdésre is, hogy „Hol tart ma a tudomány és áltudomány harca?” Csendes Tibor professzort (SZTE TTIK Informatikai Tanszékcsoport, Számítógépes Optimalizálás Tanszék), a TudósBlog alapítóját 17-18 óra között arról is faggathatják, hogy „Az online média és a blog miként változtatta meg a tudománynépszerűsítés műfajait, szerepét?”


A Kö7-en föllép az SZTE Kamarakórus. Színész mesterség tréningre várják az IH Maros termébe a középiskolásokat a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) művészei 2015. március 12-én 16-17 óra között. Örkény Egypercesek című produkciójával lép a közönség elé a SZESZ az IH Kávézó Színpadán 18-19 óra között.


Az SZTE-standon 2015. március 12-én 15-19 óra között az SZTE Alma Mater, a Karrier Iroda, a Füvészkert, a Kulturális Iroda és más egyetemi egységek munkatársai várják a középiskolásokat érdekes programokkal, bemutatókkal, játékokkal.


További információért forduljon bizalommal

Újszászi Ilonához, az SZTE szóvivőjéhez –

mobil: +36703338654, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek