SZTE Info

Sajtómeghívó - Kornai János a Szegedi Tudományegyetemen

Kornai János, a közgazdaságtan emeritusa (Harvard Egyetem, USA), tiszteletbeli professor emeritus (Budapesti Corvinus Egyetem) lesz a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani Doktori Iskolájának vendége 2014. május 8-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

  

Az SZTE GTK a 2013/2014-es tanév második szemeszterében vezető hazai közgazdászok közreműködésével előadás-sorozattal méltatja Kornai János életművét. A sorozat tetőpontja a professzor látogatása, aki a „közgazdaságtan élő legendájaként” óriási tapasztalattal és a rá jellemző, világszerte nagyra tartott alapossággal válaszol a hallgatók, a közönség kérdéseire. A beszélgetést vezeti: Farkas Zoltán, a Heti Világgazdaság főmunkatársa.

 

 

Időpont: 2014. május 8. (csütörtök) 14.00

Helyszín: SZTE Gazdaságtudomány Kar, Aula

(Szeged, Kálvária sgt. 1.)

 

 

Interjúkészítésre a beszélgetés után, előzetes egyeztetés alapján van lehetőség.

Kérdéseiket a kocsis.lilla@eco.u-szeged.hu e-mail címen vagy a 30/479-1476 telefonszámon tehetik fel. Interjúigényüket is ezen az elérhetőségen jelezhetik.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.