SZTE Info

Sajtómeghívó - III. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozója

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány tavaly indította el a Szegedi Tudós Akadémia elnevezésű tehetséggondozó programot, amelyhez mentorként Nobel-díjas kutatók is csatlakoztak. Közülük ketten is elfogadták a szervezők meghívását a harmadik alkalommal megrendezendő Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozóra, 2014. május 26-ra. A szervezők szerint Magyarország versenyképessége a tétje annak, hogy sikerül-e megállítani a tehetséges diákok kivándorlását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeretettel várják a sajtó képviselőit a Nobel-díjas kutatók látogatása alkalmából szervezett III. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozója programsorozat sajtótájékoztatójára, amelynek időpontja és helyszíne: 2014. május 26. (hétfő) – 12.00 óra, HOTEL NOVOTEL SZEGED****  (6721 Szeged, Maros utca 1.).


A hivatalos sajtómeghívó itt megtekinthető


A sajtóközlemény itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.