Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Holokauszt-emlékkonferencia a Szegedi Tudományegyetemen

Sajtómeghívó - Holokauszt-emlékkonferencia a Szegedi Tudományegyetemen

2014. május 13.
2 perc

„A magyar holokauszt 70 év távlatából – a nagypolitikától a hétköznapokig” címmel rendeznek nemzetközi tudományos konferenciát az SZTE Rektori Hivatal épületének dísztermében 2014. május 14-én és 15-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Zsidó Hitközség és a Yad Vashem The International Institute for Holocaust Research közös szervezésében kerül sor 2014. május 14-én és 15-én arra a nagyszabású nemzetközi tudományos seregszemlére, mellyel a magyar holokauszt 70. évfordulójára emlékeznek.

A program május 14-én, szerdán 10 órakor kezdődik. Köszöntőt mond Szabó Gábor, az SZTE rektora, Botka László, Szeged polgármestere, majd Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövetének és Randolph L. Braham, a City University of New York professor emeritusának bevezető gondolatait hallgathatják meg az érdeklődők. Ezt követően plenáris előadást tart Michael Marrus (University of Toronto): Szembenézés a múlttal: egy holokauszttörténész elmélkedései, Dan Michman (Yad Vashem The International Institute for Holocaust Research): A holokauszt fogalmának meghatározásáról és Karsai László (Szegedi Tudományegyetem, BTK): A magyar holokauszt nemzetközi összehasonlításban címmel. A továbbiakban egészen május 15-én estig szakmai szekciókra bontva tartanak előadásokat neves hazai és külföldi szakemberek.

 

Időpontja: 2014. május 14., szerda 10 órától

 

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal épülete, díszterem

(Szeged, Dugonics tér 13.)

 

A részletes programot a csatolt meghívóban találják!

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek