SZTE Info

Bemutatkozik a szegedi egyetemi műhely, a Primaware kiadó

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kulturális örökség- és Humán Információtudományi Tanszékének kiadói szakirányos hallgatói által alapított és működtetett új kiadó, a Primaware bemutatkozó sajtótájékoztatót tart az SZTE Klebelsberg Könyvtár Auditorium Minimumámban 2014. május 7-én (szerdán), 16 órától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. május 7-én 16:00-kor a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kulturális örökség-és Humán Információtudományi Tanszékének kiadói szakirányos hallgatói által alapított és működtetett Primaware „tan-kiadó” bemutatkozó sajtótájékoztatót tart Szegeden, Klebelsberg Kunó Könyvtár Auditorium Minimum-ában.


A sajtódokumentum itt letölthető


További információ: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-aprilis/bemutatkozik-szegedi?objectParentFolderId=23653

 

Üdvözlettel:

 

Újszászi Ilona

SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó, Médiacentrum

vezető

SZTE Rektori Hivatal

sajtószóvivő

Mobil: +36 70 333 86 54

Tel./Fax.: +36 62 546 353

e-mail:

ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.