SZTE Info

Sajtómeghívó - Rektort választ a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa

Az SZTE Szenátusának a rektori pályázatról hozott döntését 2014. február 24-én (hétfőn) várhatóan 16 órakor az SZTE Rektori Hivatala (Szeged, Dugonics tér 13.) 229. termében sajtótájékoztatón ismerteti Dr. Dömötör Máté, az SZTE főtitkára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2014. február 24-én (hétfőn) 14 órakor kezdődő ülésének egyik fő témája a rektori pályázat. Az SZTE vezetésére kiírt pályázatra egyedül Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az intézmény jelenlegi rektora nyújtott be programot, amit bemutat a Szenátusának, majd válaszol a kérdésekre. Ezt követően szavaznak az SZTE Szenátusának tagjai a rektori pályázatról.


Az SZTE sajtótájékoztatójára tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk a médiumok, szerkesztőségek munkatársait!

 

 

Üdvözlettel:

 

Újszászi Ilona

 

Újszászi Ilona

SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó, MédiaCentrum

vezető

SZTE Rektori Hivatal

szóvivő

Mobil: +36 70 333 86 54

e-mail: szovivo@rekt.szte.hu


A sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.