SZTE Info

Sajtómeghívó - QS-világrangsor ismertetése

A Szegedi Tudományegyetem friss QS-világrangsorban elért eredményéről tart SAJTÓTÁJÉKOZÓT 2014. február 26-án (szerdán) 13 óra 30 perctől az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) 229. termében Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, Csernus Sándor, az SZTE Bölcsészettudományi Kar dékánja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A brit Quacquarelli Symonds (QS) cég (http://www.topuniversities.com) minden esztendőben közzéteszi nemzetközi felsőoktatási intézményi rangsorát, illetve tudományterületenkénti tematikus toplistát is készít. A Szegedi Tudományegyetem 2007 óta szerepel a QS-élvonalban, 2011 óta látható a tudományterületi összehasonlításban is. A 2013-as eredményeket földolgozó QS tematikus listán ismét ott az SZTE, ráadásul új területen és magasságban…


Az SZTE sajtótájékoztatójára tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk a médiumok, szerkesztőségek munkatársait!


Üdvözlettel:


Újszászi Ilona
SZTE szóvivő
Mobil: + 36 70 333 86 54
E-mail: szovivo@rekt.szte.hu


A hivatalos sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.