SZTE Info

Sajtómeghívó projektnyitó rendezvényre

Tisztelettel meghívjuk Önt a Szegedi Tudományegyetem, mint a DAOP-4.1.2/B-11-2011-0001 kódszámú, „REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” című projekt konzorciumvezetője, nevében a projekt ünnepélyes nyitórendezvényre, melyet 2014. március 6-án 14 órától tartanak a 6724 Szeged, Leányszállás köz 2/A. szám alatt.
 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Részvételi szándékát kérem jelezze az info@daoprehab.hu e-mail címen legkésőbb március 4-ig!


A részletes programról a csatolt meghívóban tájékozódhat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.