SZTE Info

Sajtómeghívó - Összegyetemi nyílt nap és Szülői értekezlet az SZTE-n

Időpont: 2014. február 8. (szombat) 9.00-14.00

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal épülete (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem az idei esztendőben február 8-án, szombaton rendezi meg immár hagyományos „szülői értekezlettel” egybekötött összegyetemi nyílt napját a Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.). A nyílt nap képzési kiállításán a leendő hallgatók közvetlenül a tizenkét kar képviselőinek tehetik fel kérdéseiket, megismerhetik az universitas képzési kínálatát. A 11.00-13.00 közötti „Szülői értekezlet” keretében a jelentkezés benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a tájékozódási csatornákról és lehetőségekről, valamint a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról tart tájékoztatót a 2. emeleti díszteremben Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese.

 

 

Időpont: 2014. február 8. (szombat) 9.00-14.00

 

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal épülete (Szeged, Dugonics tér 13.)

 

 

A részvételi szándékot a www.u-szeged.hu/nyiltnap oldalon található regisztráció segítségével előre kell jelezni. További információk a részletes programmal együtt a www.u-szeged.hu/felveteli honlapon találhatók.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.