SZTE Info

Sajtómeghívó - XXI. Szent-Györgyi Napok sajtófogadás

A XXI. Szent-Györgyi Napokról, az idei Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyről, valamint a Szegedi Tudós Akadémia tehetséggondozó programjáról, a Tehetséges Diákok Találkozójáról közös sajtótájékoztatón számolnak be a szervezők 2014. november 27-én (csütörtökön)14 órakor az SZTE Szent-Györgyi Klinikai Központ Elnöki Hivatal Tanácstermében (Szeged, Tisza Lajos krt. 107., I. emelet).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A meghívó és részletes program itt elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.