SZTE Info

Sajtómeghívó - Nyílt napra várja a középiskolásokat az SZTE

Az Szegedi Tudományegyetem összegyetemi nyílt napja (ahol a továbbtanulást tervező középiskolások kapnak friss információkat a felvételiről, az SZTE 12 kara által kínált szakokról) 2014. november 27-én (csütörtökön) 8 óra 45 perckor Szabó Gábor rektor köszöntőjével kezdődik az SZTE József Attila tanulmányi Központban (Szeged, Ady tér 10.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 12 kara több mint 200 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A 2014. november 27-i hagyományos központi nyílt nap képzési kiállításán a leendő hallgatók közvetlenül a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket, valamint három helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerhetik meg mélyebben a szegedi universitas képzési kínálatát.

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.) a szegedi egyetem képzéseit is bemutató nyílt napon, 2014. november 27-én (csütörtökön) 8 óra 45 perckor Szabó Gábor rektor köszönti a középiskolásokat. 9 órától a felvi.hu munkatársa összevont előadáson tájékoztatja a résztvevőket a felvételi eljárás során felmerülő legfontosabb kérdésekről. Az SZTE karai külön előadásokon és programokon, az egyetem szolgáltató egységei a TIK kiállítási terében felállított standoknál segítik friss információkkal a diákokat a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

 

Az SZTE sajtónyilvános nyílt napjára szeretettel várják az érdeklődőket, a médiumok munkatársait, a szerkesztőségek képviselőit!

 

További információ: Újszászi Ilona (SZTE Média Centrum) SZTE szóvivő – e-mail: szovivo@rekt.szte.hu, mobil: +36 70 333 46 54.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.