SZTE Info

Sajtómeghívó - Hasnyálmirigy világkongresszus az SZTE-n

Hasnyálmirigy világkongresszust (International symposium on alcoholic liver and pancreatic diseases and cirrhosis (www.alpd2014.hu) konferenciát) szervez az SZTE ÁOK 2014. november 22-23. között. A nemzetközi programról a konferencia megnyitóját követően, 2014. november 22-én (szombaton) 8 óra 30 perctől a szegedi Novotel Hotelben (Szeged, Maros u. 1.) tájékoztatja a sajtó munkatársait a Szegedi Tudományegyetem nevében Prof. Dr. Kemény Lajos tudományos és innovációs rektorhelyettes, az SZTE Általános Orvosi Kara részéről Prof. Dr. Bari Ferenc dékán, illetve az SZTE ÁOK I. számú Belgyógyászati Klinika képviseletében Prof. Dr. Ábrahám György tanszékvezető egyetemi tanár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az angol nyelvű részletes programfüzet itt megtekinthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.