SZTE Info

Sajtómeghívó - „ÉRTÉKTEREMTÉS ÉS ÉRTÉKKÖZVETÍTÉS” - Bolyai Klub Tudományos Ülés

„ÉRTÉKTEREMTÉS ÉS ÉRTÉKKÖZVETÍTÉS” címmel a Bolyai Klub tudományos ülést tart 2014. november 21-én (péntek) 13 órától az MTA SZAB Székházben (6720 Szeged, Somogyi u. 7.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Akadémiai Bizottság és a Bolyai Klubtanács tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a szegedi Bolyai Klub tudományos ülésére.


A hivatalos meghívó és program itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.