SZTE Info

Sajtómeghívó

A Szegedi Tudományegyetem Regionális Tudástranszfer és Szolgáltató Központ (6720 Szeged, Dugonics tér 13.) dísztermében 2014. október 3-án (pénteken) 12 órakor sajtótájékoztatón jelenti be Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese a szegedi Felsőoktatási – Ipari Együttműködési Központ létrehozását, melynek elsődleges célja az SZTE és a régió gazdasági szereplői közötti tudástranszfer folyamatok jelentős megerősítése és hatékonyabbá tétele.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség, kedves Kolléga!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Szegedi Tudományegyetemen megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóra, melyen Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese bejelenti a szegedi Felsőoktatási – Ipari Együttműködési Központ létrehozását, melynek elsődleges célja a Szegedi Tudományegyetem és a régió gazdasági szereplői közötti tudástranszfer folyamatok jelentős megerősítése és hatékonyabbá tétele.

Felszólalók:

Korányi László - NIH elnökhelyettes

Prof. Dr. Szabó Gábor – Szegedi Tudományegyetem rektora

Nemesi Pál – Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnök

Kothencz János - polgármester jelölt

Helyszín:

Szegedi Tudományegyetem Regionális Tudástranszfer és Szolgáltató Központ

Díszterem

(Cím: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

 

Időpont:

2014. október 3. (péntek), 12.00

 

Megjelenésére feltétlen számítunk!

 

R.S.V.P: Részvételi szándékát és interjú igényét kérjük, szíveskedjen jelezni Újszászi Ilona felé a szovivo@rekt.szte.hu email címen, vagy a +36 70 333 8654
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.