SZTE Info

Sajtómeghívó - Új, dentálhigiénikus képzés indult a Szegedi Tudományegyetemen

23 hallgató kezdte meg 2014. szeptember 1-jén tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, valamint az SZTE Fogorvostudományi Kar által indított új BSc képzésen, a prevenció-gondozás alapszak dentálhigiénikus szakirányán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. szeptember 30-án (kedden) 14 órától Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánja, Dr. Barnai Mária az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar dékánja, valamint Dr. Vályi Péter projektvezető tájékoztatót tart a 2014. szeptemberétől indult dentálhigiénikus képzésről a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Tisza Lajos körút 64. szám alatti épületének dékáni tárgyalójában.


A programról szóló Sajtóközleményt a Sajtómeghívóhoz mellékeljük.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.