SZTE Info

Sajtómeghívó - Csaba László könyvének bemutatója

Csaba László egyetemi tanár, akadémikus (Central European University, Budapesti Corvinus Egyetem) Európai közgazdaságtan című könyvét mutatják be 2014. szeptember 30-án (kedden) 16 órakor az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában. A szervező az MTA SZAB Gazdaságtudományi Szakbizottsága és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

További részleteket a csatolt sajtóanyag tartalmaz.


Üdvözlettel:


Újszászi Ilona

SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

Mobil:+36 70 333 86 54

E-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.