SZTE Info

Sajtómeghívó - Föld Napja a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertben

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a környezetvédelem jegyében 2014. április 26-án 10 órától a Föld Napjához kapcsolódóan színes programokkal várja a látogatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Föld Napja a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertben


Tisztelt Hölgyem/Uram!

 


A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a környezetvédelem jegyében 2014. április 26-án 10 órától a Föld Napjához kapcsolódóan színes programokkal várja a látogatókat. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a bolygó védelmére, a természet- és környezetvédelem fontosságára. Kiemelt szerepet kap a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tevékenységének minél szélesebb körben történő megismertetése, továbbá a nap során a természet- és környezetvédelemhez kapcsolódó standokkal, öko-játékokkal várják a füvészkertbe kilátogató környezettudatos vendégeket.

 

Időpont: 2014. április 26. (szombat) 10:00-16:00

 

Helyszín: SZTE Füvészkert, 6726 Szeged, Lövölde út. 42

 

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.