SZTE Info

MEGHÍVÓ sajtótájékoztatóra - Kettősdiploma a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán

2014. április 4-én (pénteken) 10:30 órakor Dr. Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja és Dr. Antonio Majocchi, a Páviai Egyetem (Universitá di Pavia) Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese szándéknyilatkozatot ír alá – a sajtó képviselőinek jelenlétében – a két intézmény között létrejövő kettősdiploma megállapodással kapcsolatban az SZTE GTK Dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tájékoztatót tartja:

Dr. Antonio Majocchi, Páviai Egyetem (Universitá di Pavia) Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese és

Dr. Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja.


 

A sajtótájékoztató témája:

 

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Páviai Egyetem (Universitá di Pavia) Gazdaságtudományi Kara között kötendő kettősdiploma (double degree) szerződés lehetővé leszi, hogy a két egyetem öt-öt, mesterképzésben résztvevő hallgatója 10 hónapos részképzésen vehessen részt, és tanulmányait mindkét egyetem által kibocsátott diplomával zárhassa. A szegedi közgazdászok közül a szeptemberben induló, angol nyelvű nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mester szakosok számára nyitott ez a lehetőség.

A sajtótájékoztatón tolmácsot biztosítunk.

 

 

További kérdéseiket a kocsis.lilla@eco.u-szeged.hu e-mail címen, vagy a 30/479 – 1476 telefonszámon tehetik fel. Interjúigényüket is ezen az elérhetőségen jelezhetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.