Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Nemzetközi konferenciával ünnepel az Osztrák Tanszék

Sajtómeghívó - Nemzetközi konferenciával ünnepel az Osztrák Tanszék

2014. március 18.

A neves osztrák író, Christoph Ransmayr életműve kerül középpontba a 2014. március 24. és 26. közötti jubileumi tudományos tanácskozáson.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

 

A Szegedi Tudományegyetem Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszéke a 2013/2014-es tanévben ünnepli megalapításának 20. évfordulóját. A jubileumi év alkalmából a tanszék – a Szegedi Germanisztikáért Alapítvány, a Budapesti Osztrák Kulturális Fórum, illetve Ausztria Tudományos, Kutatásügyi és Gazdasági Minisztériuma támogatásával – nagyszabású, német nyelvű nemzetközi konferenciát rendez, melynek témája ugyancsak egy jelentős évfordulóhoz kapcsolódik: Ausztria egyik világszerte elismert írója, a regényeivel – A jég és a sötétség borzalmai, Az utolsó világ, A Kitahara-kór, A repülő hegy – Magyarországon is népszerű Christoph Ransmayr 2014-ben ünnepli 60. születésnapját. A szerző munkásságával a hazai irodalomtudomány és kritika kiemelten foglalkozott az elmúlt évtizedekben. A szakmai programot kétnyelvű irodalmi est kíséri magyarországi írókollégái, Esterházy Péter és Sándor Iván, illetve fordítói, Adamik Lajos és Márton László részvételével.

 

Időpont: 2014. március 24-26.

Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7.)

 

 

A részletes program itt olvasható el.

 

 

Tovább információ: Bombitz Attila tanszékvezető egyetemi docens, SZTE Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszék (bombitzilla@hotmail.com, 70-6029339).

 

 

 

 

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek