SZTE Info

Sajtómeghívó - DOORSTEP SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A „Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kiépítése” című (KEOP-4.10.0/B/12-2013-0035 azonosító számú) projekt DOORSTEP SAJTÓTÁJÉKOZTATÓját a Geotermikus Szolgáltató Kft. – Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szabó Gábor, az SZTE rektora jelenlétében – 2014. április 1-jén (kedden) 12 óra 30 perctől tartja az SZTE Klinikakertben, a Gyógyszertári központ melletti szegedi termelő kút gépházánál (megközelíthető az Oldal utca felől, a teherkapun keresztül).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tájékoztatjuk, hogy 2014. árpilis 1-én Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter asszony Szegedre látogat és megtekinti a Geotermikus Szolgáltató Kft. folyamatban lévő szegedi geotermikus kaszkádrendszer beruházásait.

 

Cégünk a "Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kiépítése" című (KEOP-4.10.0/B/12-2013-0035 azonosító számú) projekt megvalósításához a Környezet és Energia Operatív Program keretében 996 747 000 Ft uniós támogatást nyert.

 

A Geotermikus Szolgáltató Kft. ezúton tisztelettel meghívja Önt a miniszteri látogatáshoz kapcsolódó

 

DOORSTEP SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA

 

Időpont: 2014. április 1., kedd 12.30 óra

 

Helyszín: Szeged, SZTE Klinikakert - a Gyógyszertári Központ épülete mellett létesített szegedi termelő kút gépházánál. (Megközelíthető az Oldal utca felőli teherkapun keresztül.)

 

A sajtótájékoztatón felszólal Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter asszony, illetve a rendszer legnagyobb felhasználójának számító Szegedi Tudományegyetem részéről Dr. Szabó Gábor rektor úr is.

 

A sajtótájékoztatón a média képviselői informálódhatnak:

 

a 2013 márciusában megkezdett beruházás előrehaladásáról,
a szegedi belvárosi geotermikus termelő- és visszasajtoló kutak sikeres megvalósításáról, illetve
a rendszer beüzemelésének folyamatáról is.

 

Megtisztelő részvételükre feltétlenül számítunk.


 

Üdvözlettel:

 

Péter Tamás

ügyvezető igazgató

Geotermikus Szolgáltató Kft.


A hivatalos meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.