SZTE Info

Meghívó

A hollandiai Utrecht University városföldrajz mesterszakos hallgatóinak negyvenfős csoportja látogat 2013. január 11-én, pénteken a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!


A hollandiai Utrecht University városföldrajz mesterszakos hallgatóinak negyvenfős csoportja látogat 2013. január 11-én, pénteken a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karára. A diákok Temesváron szakmai gyakorlaton vesznek részt Frank van Oort, a városgazdaságtan világhírű professzora vezetésével. Az egyetemisták előadást hallhatnak Szeged gazdaságáról és az SZTE-ről, majd újonnan megszerzett ismereteiket kvízjátékon tesztelhetik. Frank van Oort professzor elvállalta a GTK Közgazdaságtani Doktori Iskolája által Szegedre szervezett angol nyelvű doktorandusz konferencia egyik plenáris előadásának megtartását is. A „Regional Growth, Development and Competitiveness” című konferenciát 2013. április 25-26 között rendezik a GTK-n, első közép-európai doktorandusz konferenciaként regionális gazdaságtan és gazdaságföldrajz témakörben. A tervek szerint ezt évente ismétlik majd meg a közép-európai országokból érkező fiatal tudósok részvételével.


A holland egyetemisták

2013. január 11-én, pénteken 10 órakor

érkeznek az SZTE TIK-be (Ady tér 10.), ahol előadásokon vesznek részt.

12:45-re átsétálnak a GTK Kálvária sugárúti épületébe, ahol

a délutáni program részeként 14:30-kor kezdik a kvízjátékot.


Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!


Üdvözlettel:


Újszászi Ilona
SZTE Egyetemi Kiadó és Média Centrum vezető
SZTE szóvivő
mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.