SZTE Info

Közel egymilliárdos beruházás indul az SZTE-n Aláírják a Mérnöki Kar új épületének építési szerződését

Több mint 900 millió forint az összege annak a szerződésnek, amelyet 2010. január 13-án 16 órakor ír alá Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szalados László, a KÉSZ ZRt. vezérigazgatója. A közbeszerzési eljárás keretében KÉSZ lesz ugyanis az SZTE Mérnöki Kar új épületének építője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A beruházás a TIOP-1.3.1 „A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése” c. pályázat támogatásával valósul meg. Mérnöki Kar alapvető gyakorlati oktatási terei, a gyakorlati tanszékekkel, illetve számos laborral együtt a Moszkvai krt. 9. szám alatt kerülnek kiépítésre az ott meglévő jelenlegi épülettömbben részleges funkcióváltással és a 9. sz. alatti telken új ingatlan építésével, mely a gyakorlati képzéssel foglalkozó szaktanszékek, laborok, oktatási terek elhelyezésére szolgál majd. Az új létesítmény hasznos alapterülete több mint 3 ezer négyzetméter lesz, a szerződés főösszege: bruttó 917.364.371 forint. A munkálatok a szerződéskötést követő 45 napon belül elkezdődnek, a teljesítési határidő 245 nap.

 

A szerződéskötésre tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

 

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási tér (Szeged, Ady tér 10.)

 

Részvételi szándékát kérem, jelezze a szovivo@rekt.u-szeged.hu email címen.

 

Keczer Gabriella sajtószóvivő

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.