SZTE Info

Meghívó sajtótájékoztatóra - Az Újszegedi geotermikus kaszkádrendszer kialakítása

Az újszegedi geotermikus kaszkádrendszer kialakításáról külön sajtótájékoztatón számolnak be a szakemberek 2013. december 17-én, (kedden) 14 óra 30 perckor Szegeden, az SZTE Klinikakertben.
(A 265 ágyas új klinikai tömb szomszédságában felállított geotermikus kútfúró berendezésnél. Megközelíthető az Oldal utca felőli teherkapun keresztül.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Két fő részből áll az SZTE geotermikus projektje. Az újszegedi geotermikus kaszkádrendszer kialakításáról

 

külön sajtótájékoztatón

számolnak be a szakemberek

 

2013. december 17-én, (kedden) 14 óra 30 perckor

 

Szegeden, az SZTE Klinikakertben.

(A 265 ágyas új klinikai tömb szomszédságában felállított geotermikus kútfúró berendezésnél. Megközelíthető az Oldal utca felőli teherkapun keresztül.)

 

A sajtótájékoztató résztvevői hallhatnak – többek között – -

· a 2013 márciusában megkezdett beruházásról és annak előrehaladásáról,

· az újszegedi távhő vezeték fektetési munkák sikeres befejezéséről, illetve

· a kútfúrás újszegedi indulásának várható időpontjáról.

 

 

A szervezők kérik, részvételi szándékát jelezze az info@geosz.hu e-mail címen, vagy a 06-30/565-9592-es telefonszámon is.

 

A Sajtótájékoztató részletes programja, a csatolt dokumentumban olvasható.

 

 

További információért forduljon bizalommal Újszászi Ilonához, az SZTE sajtószóvivőjéhez, mobiltelefon száma: +36 70 333 86 54!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.