SZTE Info

Sajtómeghívó - Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem 2013. november 29-én rendezi meg a SZENT-GYÖRGYI TANULMÁNYI VERSENYT. Az SZTE középiskolásoknak hirdetett vetélkedőjére 25 csapat nevezett. A tanulmányi verseny döntőjét 12 óra 45 perctől 15 óráig az SZTE Általános Orvostudományi Kar oktatási épületében (Szeged, Dóm tér 13.) tartják, arra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újdonság, hogy az idei Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny összekapcsolódik a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIA programsorozatával. November 29-én és 30-án az ország húsz legjobb középiskolai biológiatanárát („Szent-Györgyi Tanárok”), illetve az ő legkiemelkedőbb eredményeket elért 12. osztályos diákjaikat („Szent-Györgyi Ifjúk”) látja vendégül Szegeden a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány.

 

2013. november 29-én (pénteken) 14 óra 15 perctől

 

az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.)

a szervezők szeretettel várják a sajtó munkatársait az alábbi programokra:

 

14.15 – 15.00 óra: Sajtótájékoztatón mutatja be a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány az új típusú, multigenerációs tehetséggondozó programját, a Szegedi Tudós Akadémiát (www.nobel-szeged.hu). A programon a kormánymegbízott, továbbá az alapítvány vezetői, illetve az egyetem, a gimnáziumok képviselői is megjelennek.

 

15.15 óra: Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny díjátadó ünnepsége.

 

15.30 óra: A Szent-Györgyi Ifjak, Diákok, Tanárok és Mentorok Találkozójának megnyitó ünnepsége.

 

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány szeretettel meghívja a fenti, sajtónyilvános programokra a szerkesztőség munkatársait!

 

További információért forduljon bizalommal Újszászi Ilonához, az SZTE szóvivőjéhez – elérhetőségei: +36 70 333 86 54, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.