SZTE Info

Sajtómeghívó

A SzegedBoost Vállalkozói Klub keretében bemutatkozik a Mammuth Works.

Időpont: 2013. november 6. (szerda) 18:00

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, Aula (6722 Szeged, Kálvária sugárút 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

A SzegedBoost Vállalkozói Klub keretében bemutatkozik a Mammuth Works

 

A SzegedBoost csapata 2012-ben alakult a téma iránt érdeklődő fiatalokból azzal a céllal, hogy felpezsdítse a Dél-Alföld vállalkozói életét, és ösztönözze a tehetségeket arra, hogy ötleteikből valós terméket állítsanak elő. Sok népszerű program után némileg rendhagyó rendezvénnyel jelentkezik a klub: ezúttal hódmezővásárhelyi csapat projektje mutatkozik be az SZTE Gazdaságtudományi Kar aulájában. A Mammuth Works (http://mammuthworks.com/) projektje eltér a jellegzetes start-up cégektől, ők ugyanis távirányítású autót terveznek, méghozzá hatalmasat. A SzegedBoost Vállalkozói Klub estjén megismerkedhetünk a Mammuth Works működésével, és arról is szó lesz, hogy miért olyan különleges ez a kezdeményezés. Megtudhatjuk, milyen tapasztalatokat szereztek idén a potenciális befektetőknél, illetve hogyan indulnak tovább.

 

Időpont: 2013. november 6. (szerda) 18:00

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, Aula

(6722 Szeged, Kálvária sugárút 1.)

 

A rendezvénnyel kapcsolatos további kérdéseiket a Keczán Gábornak (keczang@gmail.com) és Varsányi Ágnesnek tehetik fel (varsanyiagnes@gmail.com, szegedboost@gmail.com). Interjúigényüket is ezeken az elérhetőségeken jelezhetik.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.