Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó

Sajtómeghívó

2013. október 02.

A Gyakorlóiskolák igazgatói konferenciájának és a Vezetőtanítók és -tanárok VIII. országos módszertani konferenciájának ad otthont október 3. és 5. között a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség, Kedves Újságíró Kolléga!A háromnapos programsorozat a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége, valamint az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolája, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium és az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola szervezésében valósul meg.

 

A 2002-ben megalakult Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége alapcéljai közt jelölte meg módszertani konferenciák szervezését és lebonyolítását, az új és bevált pedagógiai módszerek publikálását. Az idei esemény mottója: „Kihívások a társadalomban, válaszok az iskolában”, ennek jegyében az előadások és az előadások arra keresik a választ, hogy a megváltozott körülmények között hogyan lehet a leghatékonyabban tanítani. A szervezők célja, hogy a résztvevők ötleteket adjanak egymásnak és minden olyan pedagógusnak, aki mer nyitott és fogékony lenni az új módszerekre.

 

A Gyakorlóiskolák igazgatói konferenciáját október 3-án és 4-én, míg a Vezetőtanítók és -tanárok VIII. országos módszertani konferenciáját október 4-én és 5-én tartják meg. A fővédnök: Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Védnökök: Homoki-Nagy Mária, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese és Marsi István, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja.

 

A Vezetőtanítók és -tanárok VIII. országos módszertani konferenciájának ünnepélyes megnyitójára október 4-én (pénteken) 13.30 és 14.45 között kerül sor az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.). A műsoros köszöntő után beszédet mond Bácsi János, a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége elnöke, majd 13.50-től Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektorának „Kihívások a társadalomban, innovatív válaszok az iskolákban” című plenáris előadását hallgathatják meg az érdeklődések. Ezt követően egészen szombat délutánig több helyszínen folynak majd a szekcióülések változatos kísérőprogramokkal.

 

A részletes programkínálat ide kattintva tekinthető meg.

 

Köszönjük szíves érdeklődésüket!

 

További információkért forduljanak bizalommal Dobi Jánoshoz, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium igazgatójához! Telefon: 30/475-1396.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek