Bezár

Sajtóarchívum

Kutatók Éjszakája 2013.

Kutatók Éjszakája 2013.

2013. szeptember 20.

A Szegedi Tudományegyetem újra csatlakozik a Kutatók Éjszakája fesztiválhoz, 2013. szeptember 27-én számos egységében pillanthatnak a tudomány színes világába az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség, Kedves Újságíró Kolléga!

 

A Kutatók Éjszakáját immár hagyományosan szeptember első péntekjén tartják meg, az idei esztendőben szeptember 27-én várja a nagyközönséget az évről évre népszerűbb program. Az egyetemek, kutatóintézetek, laborok mind megnyitják kapuikat a látogatók előtt, akik máskor nem látható különleges helyszíneket járhatnak be, érdekes műszereket, kísérleteket tekinthetnek meg. A szervezők célja, hogy bebizonyítsák: a tudomány vívmányai igenis kézzel foghatóak, hasznosak és akár szórakoztatóak, s a mindennapi csodák mögött álló kutatók színes, érdekes egyéniségek.

 

A Szegedi Tudományegyetem karai ismét gazdag kínálattal készülnek. Szemezgetve a palettáról, a Természettudományi és Informatikai Karon „Növényi hadviselés” címmel tartanak bemutatót az eddig békésnek hitt növények piszkos trükkjeiről, és nem maradhatnak el a szemléletes lézeres kísérletek sem. A Mezőgazdasági Kar virtuális vadászatra invitálja a látogatókat, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar egészségkontrolljának keretében pedig képet kaphatnak egészségi állapotukról, illetve tájékoztatást az otthon is elvégezhető beavatkozásokról.

 

A Bölcsészettudományi Karon a magyar népi gyöngyékszerek főbb típusaival és készítésük alapjaival ismerkedhetünk meg. A Gazdaságtudományi Karon bepillanthatunk az ökológiai lábnyom mérésének rejtelmeibe is, ami kifejezi, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez. Lesz mindezek mellett éjszakai kalandtúra az SZTE Füvészkertben, a krimirajongók pedig igazi helyszínen vett biológiai minták (ujjlenyomat, vér, DNS) segítségével deríthetnek fel bűntényeket. A Szent-Györgyi Albert Agórában valóság és virtuális tér határát feszegetik. Szenzorok, robotverseny és a Kinect játékok várják az érdeklődőket. Valamennyi programon ingyenes a részvétel!

 

A Kutatók Éjszakája szegedi programkínálatáról itt tájékozódhat: http://www.u-szeged.hu/kutatokejszakaja

 

 

Köszönjük szíves érdeklődésüket!

 

További információkért forduljanak bizalommal Révész Balázshoz, az SZTE marketing- és kommunikációs igazgatójához! Telefon: 30/407-7445, e-mail: pr@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek