SZTE Info

Sófi-ösztöndíj átadó

Július 7-én 11 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban adják át a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjait a korábbi évek hagyományaihoz híven az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának diplomaosztó ünnepsége keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Partnerünk, Tisztelt Újságíró Kolléga!


sofi_osztondij_logo_2A díjkiosztón az SZTE Tehetségpont keretében működő Sófi-alapítvány öt fődíjasát és biológuskonferenciájának két győztesét köszöntik. Az idén immár 12. éve fennálló alapítvány szép tradíciót teremtett azzal, hogy az egyetem rektora mellett minden évben a magyar kulturális élet nemzetközileg is elismert, kiemelkedő személyisége adja át a Sófi-ösztöndíjakat. Idén Szörényi Levente Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző és előadóművész lesz a rendezvény díszvendége.

 

Köszönjük szíves érdeklődésüket!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.