SZTE Info

Sajtómeghívó az „Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra” című projekt sajtótájékoztatójára

A Szegedi Tudományegyetem 1 milliárd 50 millió forint, 100 %-ban vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Uniótól az "Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra" című projektre. A projekt nyitókonferenciáját 2013. július 17-én, szerdán 10 órától rendezik a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Osvay Károly, a projekt szakmai vezetője tart sajtótájékoztatót 10 órától a projekt részleteiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!


A Szegedi Tudományegyetem vezette konzorcium 1 milliárd 50 millió forint, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Uniótól az „Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra” című, 2013. április 15-től kezdődött 2015. április 14-ig tartó projektre. Ennek kapcsán megalakul a Lézertechnikai Platform, amely a felsőoktatás, a hazai lézeres ágazatban működő cégek, kutatóintézetek, valamint az ELI-ALPS között biztosítja majd a folyamatos konzultációt. A platformban részt vevő felsőoktatási intézmények a megfelelő színvonalú és összehangolt képzés biztosítására egy Lézerfizikai Oktatási Klasztert alkotnak. A program kiemelt szakmai célja az ELI- ALPS-hoz köthető, lézereken alapuló kutatási módszerek és fényforrások megismertetése a hazai élő- és élettelen természettudományi területeken dolgozó kutatókkal.


A projekt részleteiről

2013. július 17-én (szerdán) 10 órától tart sajtótájékoztatót

a Szent-Györgyi Albert Agórában (Szeged, Kálvária sugárút 23.)

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora,

Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és

Osvay Károly, a projekt szakmai vezetője.A konferenciával párhuzamosan Lakossági fórumot is tartanak a szervezők: az érdeklődők poszter-kiállítást láthatnak a projekt konzorciumi-, és együttműködő partnereinek kutatás- fejlesztési tevékenységeiről.

Kérjük, hogy részvételi szándékát Szekeresné Zalka Edinánál jelezze a zalka.edina@gmf.u- szeged.hu e-mail címen.

A sajtótájékoztatót követően vágóképek készítésére is lehetőséget biztosítanak a szervezők az Agóra Látványlaboratóriumában.

 
Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!


Üdvözlettel:


Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő mobil: +36 70 333 86 54,

e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu


A sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.