SZTE Info

Sajtómeghívó

2013. június 19-22. között Budapesten zajlik a 11. Nemzetközi EFAS kongresszusa.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!

A European Federation of Audiology Societies (EFAS) egy non-profit szervezet, mely az európai országok Nemzeti Audiológiai Egyesületeinek szövetségeként működik. Célja, hogy az audiológia tudományával kapcsolatos tapasztalatok cseréjét, valamint a szakemberek tudását és a tudományos együttműködést segítse elő Európában. A 2013. június 19-22. között Budapesten zajló 11. Nemzetközi EFAS Kongresszus elnöke Prof. Dr. Kiss József Géza, a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tudományos tanácsadója, az EFAS elnöke, továbbá Prof. Dr. Kurt Stephan, az Innsbrucki Orvosi Egyetem klinikájának professzora. A kongresszus 4 párhuzamos szekcióban zajlik; az EFAS kongresszusnak több mint 700, a Magyar Fül- Orr- Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete Audiológiai Szekciója 50. Vándorgyűlésének 300 regisztrált résztvevője van. Az EFAA-kongresszuson 64 előadás hangzik majd el.

 

A 11. Nemzetközi EFAS Kongresszus

ÉS A Magyar Fül- Orr- Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete Audiológiai Szekciójának 50. Vándorgyűlése kapcsán

Prof. Kiss József Géza – a kongresszus elnöke

Prof. Kurt Stephan – az EFAS elnöke, Prof. Norbert Dillier, Prof. Birger Kollmeier, Prof. Jan Wouters – az EFAS Board tagjai

sajtótájékoztatót tartanak

  2013. június 19-én, szerdán 18-tól 18 óra 30 percig

a BOSCOLO HOTEL BUDAPEST „Rossini“ termében (Budapest, Erzsébet krt. 9-11.) .


A sajtótájékoztatót követően tartják az EFAS Kongresszus nyitóceremóniáját, valamint a Békésy Memorial Lecturet.


További információs az EFAS Kongresszusról: http://www.efas2013.eu/

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu


A magyar nyelvű sajtóinformáció itt letölthető

Press information (english)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.