SZTE Info

Sajtótájékoztató SZTE ösztöndíjakról

A Szegedi Tudományegyetem innovatív ösztöndíj programját, a bevált formákat és az önköltségi díjas hallgatókat is támogató újításokat sajtótájékoztatón ismerteti Badó Attila, az SZTE Tehetségpont vezetője, Vilmányi Márton, az SZTE Gazdaságtudományi Kar dékánja 2013. április19-én (pénteken) 10 órakor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) földszint 5. termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztató meghívója itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.