SZTE Info

Sajtótájékoztató az aszállyal kapcsolatos problémákról

A vízhiány mértékének becslése és a fenntartható/alkalmazkodó vízgazdálkodás lehetőségeinek vizsgálata a célja a Szegedi Tudományegyetem irányításával dolgozó kutatócsoportnak. A magyar-szerb együttműködéssel végrehajtandó programról a szakemberek sajtótájékoztatón számolnak be2013. április 18-án (csütörtökön) 12 órától az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékén (Szeged, Egyetem u. 2.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A sajtótájékoztató meghívója itt letölthető
A sajtótájékoztató programja itt letölthető
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.