SZTE Info

Meghívó

A jubiláló egyetemi sajtót, a Szegedi Egyetemet (a mai Szegedi Egyetem Magazin jogelődjét) a 2012-2013. tanévben – az SZTE Média Centrum szervezésében – rendezvénysorozattal ünnepeljük. Ennek jeles eseménye a lapban egykor publikáló szépírók alkotásaiból tartandó

FELOLVASÓ EST, melynek időpontja: 2013. április 10. (szerda) 17 óra;
helyszíne: Gand Café (Szeged, Deák Ferenc utca 18.);

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

felolvasnak: a Szegedi Egyetemben művet közlő költők, írók, publicisták.

 

Az SZTE TAVASZI FESZTIVÁL ezen programját,

a Szegedi Egyetem Felolvasó estet szerkeszti:

Balog József , e-mail címe: balog@maszk.hu.

 

Szeretettel várjuk a Felolvasó estre, a Szegedi Egyetem illusztrációiból összeállított Kiállításra, valamint az alábbi jubileumi programra!

 

*

2013. május 15., 15:00-20:00, SZTE Sportközpont (Szeged, Hattyas sor 10.): Sportosan a sportról – Balogh Tamás 3 meglepetés vendéggel beszélget, majd sportos „kommunikációs tréning”: kispályás foci „bajnokság”, táncbemutató, aerobik – nem csak nőknek, bemutatkozik az SZTE EHÖK Szurkolói csapata. Programzáróként: bográcsos vacsora.

*

A jubileumi tanévben a szegedi egyetemi sajtótermést az SZTE Klebelsberg Könyvtár digitalizálta; a Szegedi Egyetem / Szegedi Egyetem Magazin című lap számai az alábbi címről elérhetők: http://opac2.bibl.u-szeged.hu/szteda/contenta

*

Tisztelettel emlékeztetem: „Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíjat” alapított az SZTE Média Centrum az SZTE Pro Talentis Universitatis Alapítvány támogatásával. Köszönettel fogadjuk, ha adója 1 százalékát az egyetemi tehetséggondozás céljait támogató, 18022067-2-06 adószámú Pro Talentis Universitatis Alapítvány javára ajánlja fel! Az 1% felajánlásához szükséges nyomtatvány és további tájékoztató információ az SZTE Tehetségpont honlapján elérhető: http://www.sztehetseg.hu/hu/pro_talentis_alapitvany/2013_egy Ezen túl az alapítvány minden további pénzbeli támogatást örömmel vesz, a számlaszám: 11600006-00000000-41821394.

 

Baráti várakozással és üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Média Centrum vezető, SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.