SZTE Info

9.Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferencia

Az idei évben a Szegedi Tudományegyetem ad otthont a 9. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciának. A MELLearn – Felsőoktatási Hálózat az életen át tartó tanulásért Egyesület szervezésében 2013. április 18–19. között rendezendő szakmai fórum elnöke Szabó Gábor, az SZTE rektora, fővédnöke pedig Botka László, Szeged város polgármestere.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényhez kapcsolódóan április 18-án (csütörtökön) 11 és 12 óra között lehetőség nyílik interjú készítésére Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkárral, Bihall Tamással, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnökével és Szabó Gáborral, az SZTE rektorával.

A meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.