SZTE Info

MEGHÍVÓ - SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Szeged, a Nobel-díjasok városa!
A Szegedi Tudományegyetem, az Országos Tudományos Diákköri Tanács, valamint a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit a Nobel-díjas kutatók látogatása alkalmából szervezett sajtónyilvános programsorozatra.

A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatójának helyszíne és időpontja:
2013. április 2. (kedd) – 13.30 óra
JÓZSEF ATTILA TANULMÁNYI ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT
(6722 Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2013. április 2-án (kedden) délután 2 Nobel-díjas tudós - a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány vendégeként – tart sajtótájékoztatót, vesz részt kerekasztalbeszélgetésen, kapcsolódik be a XXXI. OTDK szegedi szekcióinak munkájába. Sajtónyilvános programjaikra szeretettel hívjuk és várjuk a médiumok képviselőit.

Újszászi Ilona

SZTE szóvivő

A hivatalos meghívó itt letölthető

A sajtónyilvános programok itt megtekinthetők

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.