SZTE Info

Meghívó a "Környezeti tényezők és genetikai faktorok interakciójának vizsgálata immunmediált és daganatosbetegségek kialakulásában" című projekt nyitó rendezvényére


Időpont: 2013. március 12., kedd

Helyszín: MTA SZBK (6726 Szeged, Temesvári krt. 62.) Klubterem

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség!


A világ tudományos közvéleménye által elfogadott tény, hogy a környezeti és genetikai tényezők bonyolult kölcsönhatása felelős a legtöbb gyulladásos és daganatos betegség kialakulásáért. Ilyen jellegű alapkutatási eredményekről számoltak be a „Környezeti tényezők és genetikai faktorok interakciójának vizsgálata immunmediált és daganatos betegségek kialakulásában” TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0035 projekt nyitó konferenciáján, 2013. 03. 12-én (kedden) 13 órától a SZAB-székházban.


A meghívó itt letölthető

A sajtóanyag itt letölthető

uszt_logo_rgbInfoblokk3_ESZACikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.