SZTE Info

Nyílt nap percről-percre a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE)


Ma, február 4-én 9-15 óra: nyílt nap a szegedi egyetem. Az SZTE központi épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) a szegedi egyetem 12 kara, minőségi kínálata kerül terítékre. Felvételis kérdéseire választ, a továbbtanulási stratégia és taktika kialakításához új szempontokat kap mindenki. A nyílt napról is tudósít: a www.u-szeged.hu hírfolyama, percről percre a http://www.facebook.com/SZTE.felveteli oldalon a SZTEblog.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az internetes SZTEblogon azok a diákok is bepillanthatnak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rendkívüli nyílt napjába, akik nem tudnak elmenni a ma, 2012. február 4-én a szegedi Dugonics tér 13. szám alatti épületben tartott tájékoztatókra. Az érdeklődők az egyetem hivatalos honlapján (www.u-szeged.hu) és Facebook oldalán (http://www.facebook.com/SZTE.felveteli ) is figyelhetik az eseményeket. Az egyetemi jelentkezés előtt álló diákok a rendezvény teljes ideje alatt online is kérdezhetnek a nyílt napon elhangzottakkal és a továbbtanulással kapcsolatosan. Fényképeken, videókon és a szinte percről percre folyamatosan frissülő bejegyzéseken keresztül bárki nyomon követheti a nyílt napot, amelyen az Szegedi Tudományegyetem mind a tizenkét kara bemutatkozik.

A ma 9 órakor kezdődő, 15 óráig tartó információs börzén a továbbtanulók szempontokat kapnak felvételi döntésükhöz: például az SZTE képzései és a szakok közti kombinációs lehetőségekről, az új helyi és a külföldi ösztöndíjakról. Szó lesz az államilag finanszírozott, a részösztöndíjas és az önköltségi díjas képzés közti hasonlóságokról és különbségekről. Az egyetemi felvételi új szabályai közti eligazodást az SZTE oktatási rektorhelyettese, Homoki-Nagy Mária segíti, aki 11 órától válaszol stratégiai és taktikai kérdésekre is, hogy a továbbtanulásról, az egyetemi felvételiről a megváltozott keretszámok és finanszírozási feltétek mellett minden családban megszülethessen a legjobb döntés.

http://www.u-szeged.hu/felveteli

http://www.facebook.com/szte.felveteli

 

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.