SZTE Info

Két SZTE-oktató az év orvosa

Astellas-díjas lett a Szegedi Tudományegyetem két oktatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Astellas-közönségdíj nyertese: Dr. Paszt Attila, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sebész adjunktusa.

További információ: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/paszt_attila_az_ev_orvosa/2263591/ http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/02/szegedi-lett-az-ev-orvosa.html

Az Év Orvosa pályázat szakmai versenyében a zsűri 5 Astella-díjat osztott ki. Orvos diagnosztika kategóriában Prof. Dr. Cserni Gábor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Pathológiai Intézete „további jogviszonyban foglalkoztatott egyetemi tanára”, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház osztályvezető főorvosa vehetett át.

További információ:

http://kis-kunsag.hu/hun/s_!news/i_12/i_22877/index.html

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.