SZTE Info

Meghívó sajtótájékoztatóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!

A Szegedi Tudományegyetem egyedülálló kezdeményezésben vesz részt: kémiai roadshow keretében a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium diákjai végeznek majd kémiai kísérleteket a Bolyai-laborban.

A sajtónyilvános eseményre október 16-án (kedden) 14 órától az SZTE Béke épület (Szeged, Rerrich Béla tér 1.) magasföldszint tisztelettel meghívjuk!

Részletek a mellékelt csatolmányban.

Tisztelettel üdvözlöm:

Újszászi Ilona

SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó és Médiacentrum

igazgató

SZTE Rektori Hivatal

szóvivő

Mobil: +36 70 333 86 54

Tel./Fax.: +36 62 546 353

e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.