SZTE Info

A Szegedi Tudományegyetemre érkezik az izraeli nagykövet

Augusztus 17–18-i szegedi látogatása alkalmával az SZTE-n is tárgyalásokat folytat Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ilan Mor kétnapos programja augusztus 17-én (pénteken) 11 órakor kezdődik a csongrádi megyeszékhelyen, amikor is a diplomata a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalába (Dugonics tér 13.) érkezik, ahol Szabó Gábor akadémikussal, az SZTE rektorával folytat megbeszélést. 17 órakor az egyetem több vezető személyiségével (többek között Nagy Katalinnal, a Fogorvostudományi, Vilmányi Mártonnal, a Gazdaságtudományi, Hernádi Klárával, a Természettudományi és Informatikai, Hohman Judittal, a Gyógyszerészettudományi, valamint Véha Antallal, a Mérnöki Kar dékánjával) tárgyal az SZTE Általános Orvostudományi Kar Dékáni Hivatalában (Tisza Lajos kft. 109.).

 

További információkat a látogatással kapcsolatban a lednitzky.andras@med.u-szeged.hu e-mail címen, illetve a +36 30 2191 495-ös telefonszámon kaphatnak Dr. Lednitzky Andrástól, Izrael állam tiszteletbeli konzuljától.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.