SZTE Info

Szuperszámítógép átadása az SZTE-n

Az ünnepélyes átadásra várjuk az NIIF Intézet együttműködő partnereit, az NIIF tagintézmények (egyetemek, közgyűjtemények, kutatóintézetek) vezetőit, a projektben résztvevő munkatársakat és a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időpont: 2011. május 6. péntek 11:00 óra
Helyszín: 6722 Szeged, Ady tér 10., SZTE-TIK

Regisztráció: 10:30-11:00


Kérjük, hogy részvételi szándékát előzetesen jelezze a sajto@hboneplus.hu e-mail címen.

A rendezvény hivatalos sajtómeghívója innen letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.