SZTE Info

Sajtótájékoztató a szegediek pártpreferenciáiról – Időpontváltozás

A Szegedi Tudományegyetem Szociológia Tanszéke 2011. május 18-án (szerdán) 14 órakor a Petőfi sgt. 30-34. alatti épület IV. emeletén található 11/A jelű teremben sajtótájékoztatót tart.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Feleky Gábor tanszékvezető bemutatja a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló újonnan kialakított Szociológiai Kutatólaboratóriumot, majd pedig beszámol az április első felében lezárult szegedi adatfelvételnek a pártpreferenciákkal kapcsolatos adatairól. Ismerteti, hogyan áll a négy parlamenti párt (FIDESZ-KDNP, MSZP, Jobbik, LMP) támogatottsága a szegedi lakosság körében parlamenti ill. önkormányzati szinten, továbbá kitér a lakosságnak a polgármester választással kapcsolatos preferenciáira is.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.