SZTE Info

Sajtóközlemény - a Szegedi Tudományegyetemen tervezett napelemes projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárásról

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a KEOP-2009-4.4.0 pályázat keretében napelemes energiatermelés megvalósítására elnyert források felhasználására – a pályázati előírások, a közbeszerzési törvény és az egyetemi szabályzatok szerint – 2011-ben közbeszerzési eljárást hirdetett. Az eljárást előzetesen az illetékes Közreműködő Szervezet és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya is ellenőrizte, továbbá az NFÜ a közbeszerzési eljárásnak minden szakaszát ellenőrző megfigyelőt rendelt ki. A Szegedi Tudományegyetem a közbeszerzési eljárásban három cég – a KÉSZ Zrt., a Villszer 2008 Kft., az E-OS Zrt. – ajánlatát találta érvényesnek. Ezek közül az összességében legelőnyösebbet, egyben a legalacsonyabb ellenértéket kérő ajánlatot hirdette ki nyertesnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem ezen döntését az E-OS Zrt. a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottsága előtt megtámadta. A Döntőbizottság a Szegedi Tudományegyetem döntését felülbírálta, és határozatában a három érvényes ajánlatból kettőnek az érvénytelenségét monda ki.

Ebben a helyzetben az SZTE jogilag két utat választhatott volna: vagy egy teljesen új közbeszerzési eljárást kezdeményez, vagy a pályázatot úgy valósítja meg, hogy a döntőbizottsági határozat szerinti egyetlen érvényes ajánlattevővel köt szerződést. Az új közbeszerzési eljárás lefolytatása azonban a KEOP pályázat által megszabott időkeretbe nem fért volna bele, ezért a Szegedi Tudományegyetem – a pályázati forrás felhasználásának érdekében – a Döntőbizottság határozatának megfelelően, a második körben az egyetlen érvényes ajánlattevőt hirdette ki nyertesnek. A megkötött szerződést, az SZTE ellenjegyzésre megküldte az illetékes Közreműködő Szervezetnek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.