Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - a Szegedi Tudományegyetemen tervezett napelemes projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárásról

Sajtóközlemény - a Szegedi Tudományegyetemen tervezett napelemes projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárásról

2011. december 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a KEOP-2009-4.4.0 pályázat keretében napelemes energiatermelés megvalósítására elnyert források felhasználására – a pályázati előírások, a közbeszerzési törvény és az egyetemi szabályzatok szerint – 2011-ben közbeszerzési eljárást hirdetett. Az eljárást előzetesen az illetékes Közreműködő Szervezet és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya is ellenőrizte, továbbá az NFÜ a közbeszerzési eljárásnak minden szakaszát ellenőrző megfigyelőt rendelt ki. A Szegedi Tudományegyetem a közbeszerzési eljárásban három cég – a KÉSZ Zrt., a Villszer 2008 Kft., az E-OS Zrt. – ajánlatát találta érvényesnek. Ezek közül az összességében legelőnyösebbet, egyben a legalacsonyabb ellenértéket kérő ajánlatot hirdette ki nyertesnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem ezen döntését az E-OS Zrt. a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottsága előtt megtámadta. A Döntőbizottság a Szegedi Tudományegyetem döntését felülbírálta, és határozatában a három érvényes ajánlatból kettőnek az érvénytelenségét monda ki.

Ebben a helyzetben az SZTE jogilag két utat választhatott volna: vagy egy teljesen új közbeszerzési eljárást kezdeményez, vagy a pályázatot úgy valósítja meg, hogy a döntőbizottsági határozat szerinti egyetlen érvényes ajánlattevővel köt szerződést. Az új közbeszerzési eljárás lefolytatása azonban a KEOP pályázat által megszabott időkeretbe nem fért volna bele, ezért a Szegedi Tudományegyetem – a pályázati forrás felhasználásának érdekében – a Döntőbizottság határozatának megfelelően, a második körben az egyetlen érvényes ajánlattevőt hirdette ki nyertesnek. A megkötött szerződést, az SZTE ellenjegyzésre megküldte az illetékes Közreműködő Szervezetnek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek