Bezár

Sajtóarchívum

Vállalkozói klub a Szegedi Tudományegyetemen

Vállalkozói klub a Szegedi Tudományegyetemen

2011. november 14.
2 perc

Képzései, programjai színesebbé, gyakorlatiasabbá tételére évek óta kiemelt figyelmet fordít a Szegedi Tudományegyetem. A gazdasági társaságok működéséről szerezhetnek életszerűbb tapasztalatokat hallgatók a Vállalkozói klub most induló beszélgetés sorozatán. A november 15-én (kedden) 17 órakor az SZTE Rektori Hivatala épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) tartott vitaest házigazdája Dr. Csíkos Péter, a Gravity ügyvezető igazgatója, aki az üzleti tervezés és partnerkapcsolatok kiépítésének gyakorlati tapasztalatairól és buktatóiról tart előadást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Vállalkozó klub félévente 4-4 szakmai vitaestet rendez neves, sikeres cégvezetők részvételével, akik saját eredményeiken túl bemutatják a vállalkozóvá válás folyamatát is – keddenként 17 órai kezdettel az SZTE Rektori Hivatalának épületében. Radnai Tamás (korábban a Kész Kft. vezérigazgatója, majd egy közvilágítási LED lámpatestrendszer kifejlesztését végző cég fejlesztési vezetője) november 22-i előadásában az innovatív ötlettől a termék kifejlesztéséig tartó hosszú út során átgondolandó műszaki és gazdasági kérdések komplexitását mutatja be. November 29-én Dr. Nagy Norbert lesz a klub vendége: ő a tudásintenzív vállalatok létrehozásáról és a szellemi tulajdon védelmének szükségességéről, illetve problémáiról osztja meg a hallgatósággal tapasztalatait. A félév záró előadását december 6-án Fábián Zsolt, a Factory Creative Studio Kft. ügyvezetője és kreatív igazgatója tartja a vállalatépítés és nemzetközi terjeszkedés témakörében.

A rendezvény céljáról dr. Halmosi Péter egyetemi docens elmondta, hogy olyan, reményei szerint megújuló programot szeretnének létrehozni a Szegedi Tudományegyetemen, amely a „sztorik” szintjétől elrugaszkodva az általános érvényű „jó” és „rossz” gyakorlatok bemutatását is célul tűzi. Természetesen a rendezvényen életszerű élményekkel is gazdagodni fognak a jelenlévők, a tematizálás és a vitaestek második felét alkotó szabad beszélgetés új szemléletet tud majd kialakítani a vállalkozói létformáról – nyilatkozta dr. Kosztopulosz Andreász egyetemi docens, a rendezvény másik fő szervezője.

A Vállalkozói klubot bemutató prezentáció innen letölthető

A projekt a Biopolisz Park - Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja című, DAOP-5.1.2/C-09-1f-2009-0002 számú pályázat részeként, az Európai Unió támogatásával valósul meg.


 

uszt_logo_rgb Infoblokk3_ERFA
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek