Bezár

Sajtóarchívum

Megújuló Dél-Alföld

Megújuló Dél-Alföld

2011. november 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem TÁMOP 4.2.1. projektje részeként regionális konferenciát szervez 2011. november 24-én (csütörtökön) az IH Rendezvényházban.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem „Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen és a Dél-alföldi Régióban” című TÁMOP 4.2.1. projektjének keretében regionális konferenciát szervez „Megújuló Dél-Alföld, KKV-k az innováció középpontjában” címmel.

A konferencia célja a dél-alföldi regionális intézményi partnerség kialakítása és erősítése, valamint a regionális innovációs rendszer aktualitásait érintő témák megvitatása. A rendezvény fókuszában a dél-alföldi technológia-hasznosító KKV-k és technológia-közvetítő szervezetek állnak.

A rendezvény tervezetten három blokkra tagolódik, melyek végén lehetősége nyílik a hallgatóságnak a kérdéses témák előadókkal való megvitatására:

1. Kormányzati blokk: ezen blokkon belül kerül bemutatásra az innovatív KKV-kat érintő politikai háttér, kitérve a K+F és innováció-politika aktuális helyzetére, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Stratégia bemutatására.

2. Technológia-közvetítő blokk: a KKV-k innovációs szolgáltatási igényeit kielégítő szervezetek képviselői tartanak előadást olyan témákban, mint a dél-alföldi innovációs szolgáltatási igény felmérési eredményei, a Szegedi Tudományegyetem technológia-transzfer tevékenysége, a kockázati tőke szerepe a start-up vállalatok finanszírozásában, valamint a Dél-alföldi Innovációs Üzleti Hálózat komplex szolgáltatásai.

3. Technológia-hasznosító blokk: a blokkon belül két sikeres dél-alföldi innovatív KKV mutatja be működését, technológia-fejlesztéseit, valamint kutatóhelyek számára adott kutatási megbízásait.

A konferencia helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged terem, 6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.

A rendezvény moderátora: Papp Csaba Irodavezető – Technológia Transzfer Iroda, Szegedi Tudományegyetem, Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság.

A rendezvény meghívója és a pontos program itt megtekinthető

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek