Bezár

Sajtóarchívum

Egyetemi jótékonysági Mikulás ünnepség

Egyetemi jótékonysági Mikulás ünnepség

2011. november 30.
2 perc

Mikulás érkezik több mint kétszáz hátrányos helyzetű gyerekhez a Szegedi Tudományegyetem és a Rotaract Club Szeged közös rendezvényén, 2011. december 2-án (pénteken) 10 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint kétszáz hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek kedveskednek vidám, zenés műsorral és ajándékcsomaggal a szervezők 2011. december 2-án. Tizenegy szegedi intézményből hívtak meg gyerekeket a szervezők az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) kongresszusi termébe a Rotaract Club és a Szegedi Tudományegyetem közös Egyetemi jótékonysági Mikulás ünnepségére.

A Rotaract Mikulásnak már több éves hagyománya van a városban, ám idén a szervezők még inkább arra törekedtek, hogy a rendezvény olyan élmény legyen a gyermekek számára, amire sokáig emlékezhetnek. Ezért a Mikulás ajándékokat rejtő puttonya előtt művészeti csoportok adnak műsort. Köszöntőt mond: Bajusz Boglárka, a Rotaract Club Szeged elnöke. A műsorban Mikulásváró dalokat és hangszerbemutatót hallhat a közönség a Király-König Péter Zeneiskola tanárainak közreműködésével; karácsonyi mesét adnak elő az Azték Színjátszó és Tánc Csoport tagjai; majd a Peter & Pan gitárduó (Balázs Péter, Lengyel Tibor) koncertje zárja a programot.


Támogatott intézmények:

Ágota Alapítvány (Állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalok támogatásáért alapítvány), Sólyom utcai Általános Iskola, Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete Kht., Dr. Waltner Károly Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekotthona, Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Waltner Károly Otthon, Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány (ODU), Fekete István Általános Iskola, Szivárvány Autizmus Egyesület, Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola.

A Szegedi Tudományegyetem a Dél-alföldi régió és az ország egyik vezető gazdasági, kulturális és szellemi központja. Munkatársainak felkészült munkája eredményeként kiemelkedően magas szintű az oktatás, nemzetközi szinten is elismert az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége. Mindezeknek mellet az egyetem fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, az arra rászorulók segítését, támogatását.

Az Egyetemi jótékonysági Mikulás szervezésében a Rotaract Club, az SZTE Kulturális Iroda és az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ munkatársai vettek részt.

Kapcsolattartó: Tajti Gabriella irodavezető (SZTE Kulturális Iroda 62/544-045).

A Rotaract Club Szeged egy körülbelül 25 fős, önkéntes módon szerveződő egyesület, amely a Rotary ifjúsági szervezete. Tagjainak célja, hogy szabadidejükben hátrányos helyzetű embereken, főként kisgyerekeken segítsenek.

Kapcsolattartó: Nagy Viktória 30/987-1633

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek