SZTE Info

SZTE Gólyabál 2011

A Szegedi Tudományegyetem Gólyabáljára, 2011. október 13-án, csütörtökön kerül sor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged Ady tér 10.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Programok:

 

20.00 Kapunyitás

20.45 Köszöntő

21.00 Dombóvári István Dumaszínház

22.00 Mystery Gang

24.00 Gólyaeskü

00.15 Tombolahúzás

00.30 Zsomboy’s

 

A rendezvényen csak alkalomhoz illő öltözetben lehet megjelenni.

 

Jegyek kaphatók: SZTE Ajándékbolt (TIK)

 

Szervező: Universitas-Szeged Nonprofit Kft - JATE Klub

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.