Bezár

Sajtóarchívum

Együttműködés az oktatásban, a kutatásban és a kultúrában - Megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely

Együttműködés az oktatásban, a kutatásban és a kultúrában - Megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely

2011. április 19.

A Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az egészségügy, a kultúra és az oktatás területén olyan együttműködésre törekszik, amely hosszú távon segítheti és biztosíthatja a város, az egyetem és a Dél-Alföldi Régió fejlődését. Az erről szóló megállapodást 2011. április 21-én 10.00 órakor írja alá Szabó Gábor, az SZTE rektora és Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere a SZTE Központi épület Aulájában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata között létrejövő együttműködés széles körű és aktív kapcsolatot teremt az oktatás, a kutatás, az egészségügy és a kultúra területén a város és az egyetem között.

A megállapodás részeként a SZTE Bölcsészettudományi Kara és Hódmezővásárhely önkormányzata, oktatási intézményei együttműködnek a város oktatási rendszerének fejlesztésében, a diákok teljesítményének egy szoftver alapú mérés-értékelési diagnosztikus rendszerrel történő feltérképezésében és értékelésében, a tanulói képességek fejlesztésében. Több vásárhelyi oktatási intézmény gyakorló iskolai funkciókat kap.

A Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum ÁOK és a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház- Rendelőintézet szakmai, oktatási, egészségügyi együttműködést köt.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet segítségével komplex állapotfelmérésbe kezd, melynek célja városi egészségfejlesztési, mentálhigiénés állapotfelmérése.

A hódmezővásárhelyi Emlékpont Humán Oktatási Központ kapcsolódhat a SZTE Állam- és Jogtudományi Karának és Bölcsészettudományi Karának oktatási struktúrájába, ezért a felek megállapodnak abban, hogy az Emlékpont a Szegedi Tudományegyetem partneri hálózatának részévé válik.


A Szegedi Tudományegyetem és a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Dél-Alföld fejlődése szempontjából egyaránt fontosnak tartja, hogy az alföldi városban a következő évtizedekben magas színvonalú, versenyképes agrár-felsőoktatás legyen, hozzásegítve ezzel az egyetemet ahhoz a törekvéséhez, hogy az SZTE az Alföld határokon is átnyúló szellemi központjává váljon.

 

A megállapodást 2011. április 21-én 10.00 órakor írja alá Szabó Gábor, az SZTE rektora és Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere a SZTE Központi épület Aulájában (Szeged, Dugonics tér 13.).

 

A megállapodás aláírására és az azt követő sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk.

 

 

Tisztelettel:


Keczer Gabriella

Média-koordinátor

Szegedi Tudományegyetem


Göbl Vilmos

Sajtóreferens

Hódmezővásárhely

Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

06/62 530 148

06/30 249 9042

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek