SZTE Info

Ismét Könyvtári Éjszakája az SZTE Egyetemi Könyvtárban

Hatodik alkalommal rendezik meg a Könyvtári Éjszakát a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárában 2011. március 23-án 18.00 órai kezdettel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A már hagyományosnak számító, kedvelt programok mellet a témából fakadó sok újdonságra, izgalmas megoldásokra számíthat a látogató: lesz kitűnő zene, rengeteg tréfás és komoly vetélkedő, középkori Activity, egy kis vásári komédia (el-elszórva itt-ott), míves és szórakoztató előadások tudós kollégáktól, remek kiállítások, titkokat felfedő túrák, s még százféle ötlet, díszlet, jelmez és okító/szórakoztató program.

Bővebb információ a rendezvény honlapján (ww2.bibl.u-szeged.hu) és a csatolt dokumentumokban.


Meghívó


Programfüzet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.